China, interesata de investitii in Romania

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 16:10
1617 citiri
China, interesata de investitii in Romania

Oficialii chinezi si-au manifestat interesul pentru dezvoltarea unor proiecte de investitii in Romania, in domeniile infrastructurii, constructiilor si turismului dar si pentru participarea la proiecte de investitii in zona Marii Negre, in timpul vizitei facute de Cristian Diaconescu.

MAE sustine intr-un comunicat difuzat miercuri, ca din convorbirile purtate de ministrul Cristian Diaconescu, in timpul vizitei oficiale pe care o face la Beijing, in contextul aniversarii a 60 de ani de relatii bilaterale, a reiesit ca relatia bilaterala dintre Romania si China este foarte buna si exista resurse pentru fi dezvoltata in continuare, atat in plan politic, cat si economic, transmite Mediafax.

Cristian Diaconescu s-a intalnit cu omologul sau chinez, Yang Jiechi, dar si cu Liu Jieyi, seful-adjunct al Departamentului de Relatii Internationale al Partidului Comunist si cu Zhao Jinjun, vice-presedintele Comisiei pentru Politica Externa a Conferintei Consultative Politice a Poporului Chinez.

"Am identificat impreuna cu interlocutorii chinezi patru paliere care ar putea sa fie baza dezvoltarii viitoare a relatiilor economice si comerciale bilaterale: dezvoltarea colaborarii la nivelul IMM-urilor, realizarea de parteneriate industriale sectoriale ; cooperarea stransa la nivelul administratiilor locale pentru identificarea de proiecte de interes reciproc; implicarea in proiectele si programele promovate de Uniunea Europeana", a spus Cristian Diaconescu, potrivit comunicatului MAE.

MAE precizeaza ca oficialii celor doua tari si-au exprimat preocuparea pentru reducerea deficitului comercial bilateral dintre Romania si China.

China este interesata de dezvoltarea unor proiecte de investitii in Romania, in domeniile infrastructurii, constructiilor si turismului, fiind stabilit in acest context ca este important ca in perioada urmatoare sa fie convocate Comisia Mixta inter-guvernamentala si Grupul de lucru pe probleme de infrastructura. Autoritatile chineze s-au aratat interesate de participarea la proiecte de investitii in zona Marii Negre.

Potrivit MAE, oficialii chinezi au spus ca incurajeaza exportatorii din Romania sa patrunda pe piata de consum din Republica Populara Chineza, dorind sa sublinieze ca, din punct de vedere politic, o implicare activa a acestora este dorita si asteptata.

De asemenea, potrivit MAE, "ambele parti au exprimat disponibilitate privind deschiderea reciproca a unor filiale ale principalelor institutii bancare din Romania si Republica Populara Chineza, in cele doua capitale".

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#china, #investitii, #cristian diaconescu, #infrastructura , #China