China comunista, tara cu cei mai multi miliardari din lume

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 02:05
2114 citiri
China comunista, tara cu cei mai multi miliardari din lume

Un comerciant de apa imbuteliata a devenit cel mai bogat om din China, bastion al comunismului unde miliardarii apar ca ciupercile dupa ploaie.

In China economiei neoliberale si a politicii comuniste totul este posibil. Chiar sa devii cel mai bogat om al tarii vanzand apa imbuteliata, care nici macar nu este minerala.

Zong Qinghou a strans 2 miliarde de dolari (9,375 miliarde de euro) ca patron al firmei de bauturi Wahaha si este numarul unu pe lista celor mai bogati chinezi,asa cum rezulta din lista anula a Institutului de Cercetare Hurun, scrie Reuters.

"China are acum cel mai mare numar de miliardari fata de oricare alta tara din lume",
scrie Rupert Hoogewerf, fondator si editor al listei bogatilor Hurun. In SUA sunt 189 de miliardari in dolari, iar in China numarul lor este undeva intre 400 si 500, sustine Rupert Hoogewerf.

Numarul doi pe lista bogatilor din China este Li Li si compania lor, Shenzhen Hepalink Pharmaceutical Co, iar pe trei este Zhang Yin si firma acestuia Nine Dragons Paper Ltd. Al patrulea cel mai bogat chinez este Liang Wengen, care a ajuns in acest top ca urmare a afacerilor in industria grea.

Lista completa a bogatilor din China este de 1363 persoane cu averea personala a cel putin un miliard de yuani (adica 150 de milioane de dolari).

#top, #bogati, #miliardari, #china , #China