China, cel mai important centru pentru inovatie din lume pana in 2020

Luni, 06 Decembrie 2010, ora 10:20
1288 citiri
China, cel mai important centru pentru inovatie din lume pana in 2020

China va deveni cel mai important centru pentru inovatie din lume pana in 2020, depasind SUA si Japonia, potrivit unui sondaj realizat in randul populatiei din sase state de producatorul de medicamente AstraZeneca si citat de Reuters.

China este deja a doua mare economie a lumii, dupa ce a devenit "atelierul" industriei prelucratoare mondiale, si vizeaza acum segmente de piata pentru produse cu valoare ridicata prin cresterea investitiilor in cercetare.

In prezent, Statele Unite se afla pe prima pozitie in randul celor mai inovative state, considera 30% din cele 6.000 de persoane care au participat la studiu, fiind urmate de Japonia (25%) si China (14%).

Peste un deceniu, 27% din cei chestionati se asteapta ca pe primul loc sa se situeze China, urmata de India (17%), SUA (14%) si Japonia (12%). 

Evolutia nu se va datora reducerii cheltuielilor de cercetare din SUA si, mai degraba, intensificarii eforturilor din China si India. 

Un studiu realizat de Reuters in luna noiembrie a evidentiat ca in prezent China este al doilea stat din lume in functie de numarul de lucrari stiintifice, dupa SUA, iar cheltuielile de cercetare si dezvoltare ale tarilor din Asia, ca grup, au fost de 387 miliarde de dolari in 2008, fata de 384 miliarde de dolari in SUA si 280 miliarde de dolari in Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #inovatie, #centru , #China