Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

China blocheaza site-ul Bloomberg

China blocheaza site-ul Bloomberg


China a blocat acesul la site-ul Bloomberg, dupa ce agentia de stiri de business si financiare a publicat vineri un raport despre activele de milioane de dolari ale rudelor lui Xi Jinping, viitorul presedinte al Chinei.

Potrivit raportului, familia extinsa a vicepresedintelui Xi Jinping are venituri din mai multe surse: a derulat investitii in companii, in urma carora detine active totale de 376 milioane de dolari, detine un procent de 18% reprezentand interese indirecte in companii, care se concentreaza pe afacerile cu tipuri rare de pamant, avand active de 1,73 miliarde de dolari pe acest segment, si actiuni de 20 de milioane de dolari intr-o companie de IT, potrivit Yahoo.

Raportul citeaza documente publice pe care reporterii Bloomberg le-au strans.

Bloomberg nu a descoperit nici un activ care sa apartina presedintelui Xi, sotiei sale sau fiicei lor.

Decizia Chinei de a bloca accesul la site-ul Bloomberg scoate in evidenta retinerea guvernului de a prezenta orice informatii despre averile ce apartin liderilor politici, ceea ce duce la o discrepanta dintre cei bogati si cei saraci si, in plus, dovedeste coruptia agresiva, prezenta la nivelul conducerii, considera reporterii Yahoo.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1203 ori