China are un nou presedinte: Care sunt prioritatile lui Xi Jinping

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 13:40
2025 citiri
China are un nou presedinte: Care sunt prioritatile lui Xi Jinping

Xi Jinping va deveni presedintele Chinei pentru urmatorii zece ani, dupa ce a fost ales, joi, la conducerea Partidului Comunist Chinez. El se confrunta cu o dubla provocare, atat pe plan intern, cat si pe plan extern, in conditiile in care statul chinez detine a doua mare economie mondiala.

Pe plan intern, Xi Jinping va trebui sa ii multumeasca pe sustinatorii reformelor, care cer, in principal, limitarea puterilor statului. Pe plan extern, principala provocare pentru noul lider chinez va fi sa mentina presiunea exercitata asupra SUA, dar si asupra continentului european, grav afectat de criza datoriilor suverane, scrie Reuters.

Xi Jinping, noul lider al Chinei

Sustinatorii reformelor cer limitarea puterilor statului, pentru ca "acesta risca sa sufoce dezvoltarea". In plus, acestia considera ca noul presedinte chinez ar trebui sa asigure un sistem fiscal care incurajeaza autoritatile locale sa traiasca din exproprieri, dar si sa faciliteze stabilirea locuitorilor din mediul rural in marile orase.

Noul presedinte chinez a primit o "mostenire" din partea lui Hu Jin Tao, care i-a cerut sa puna capat coruptiei din partid, dar i-a "trasat" si o serie de obiective. Hu Jin Tao a spus ca statul chinez ar trebui ca, pana in 2020 sa-si dubleze PIB-ul, si sa isi creasca de doua ori si veniturile, atat in mediul urban, cat si cel rural. Declaratia sa a fost facuta cu ocazia deschiderii celui de-al 18-le Congres al Partidului Comunist Chinez (PCC).

China va deveni prima putere mondiala in 2016 (OCDE)

In ceea ce priveste relatia cu SUA si Europa,XI Jinping trebuie sa continuie eforturile pe care le-a facut fostul lider chinez, Hu Jintao. China incearca sa depaseasca SUA si sa devina prima putere mondiala in 2016, conform unui raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, arata Bloomberg.

De asemenea, China a inceput demersurile pentru a convinge ministrii de Finante din zona euro sa ii lase sa intervina in rezolvarea crizei datoriilor.

Xi Jinping, in varsta de 59 de ani, va detine, timp de 10 ani, postul de secretar general al PCC pe care il va mosteni, la fel ca Hu Jintao. Xi este primul lider nascut dupa instaurarea regimului fondat de catre Mao, in 1949.

Cine va conduce China in urmatorii 10 ani

Noua generatie de lideri va fi responsabila pentru dezvoltarea celei de-a doua economii ca marime din lume, care a inceput sa dea semne de redresare dupa o incetinire care a durat sapte trimestre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#conducere noua China, #presedinte China, #prioritati economice China, #Xi Jinping China, #scadere economie China , #China