China a inceput sa cumpere actiuni la bancile locale

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 14:37
1464 citiri
China a inceput sa cumpere actiuni la bancile locale

O divizie a fondului suveran de investitii controlat de statul chinez a inceput din nou sa cumpere actiuni la marile banci locale pentru prima data dupa criza din 2008-2009, acesta find cel mai recent semnal ca autoritatile de la Beijing incearca sa sustina bursele, transmite Reuters.

Indicele Shanghai Compozit a pierdut aproape 17% in acest an, din cauza temerilor privind inasprirea politicii monetare si evolutia economiei. 

Achizitia de actiuni bancare de catre divizia Hujin ar fi prima dupa criza financiara din 2008-2009 si prima recunoscuta oficial de catre Beijing.

Compania Central Huijin Investment cumpara actiuni la cele patru mari banci din China, a anuntat, luni, dupa inchiderea burselor, agentia de presa Xinhua. 

Potrivit Huijin, o divizie a fondului de 400 miliarde de dolari China Investment Corp, achizitiile de actiuni au ca scop sprijinirea bancilor de stat, ale caror actiuni au scazut, influentate de restrictiile privind creditarea si de reglementari mai dure legate de capital.

Xinhua nu a dat detalii privind achizitiile Huijin.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong, care se inchide mai tarziu decat cele din Shanghai si Shenzhen, si-a revenit puternic in ultimele minute de tranzactionare, sustinut de stirea Xinhua, si a terminat sedinta indecis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #actiuni china, #actiuni banci locale , #China