Beijingul urmeaza sfatul lui Tariceanu: Chinezii fac excursii in SUA sa isi cumpere case

Luni, 02 Februarie 2009, ora 16:08
1400 citiri


Atrasi de prabusirea pietei imobiliare de cealalta parte a globului, cumparatorii chinezi organizeaza vizite in SUA in luna februarie pentru a cumpara case ieftine, scrie ziarul chinezesc China Daily.

Misiunea este dechisa de o echipa-pilot de 20-30 de oameni, organizati de Soufun.com, unul din cele mai mari portaluri web din domeniul imobiliar din China. Acestia vor pleca spre SUA pe 12 februarie.

De altfel, peste 300 de chinezi s-au inregistrat pana acum pe site pentru o excursie de achizitii imobiliare de 10 zile.

"Criza ipotecara americana si scaderea economiei globale le-au oferit oamenilor o oportunitate de aur", declara Liu Jian, oficial din Beijing al site-ului amintit.

Excursia, care costa 3.500 de dolari, se va concentra pe orasele unde traieste o mare comunitate de chinezi, printre care San Francisco, Los Angeles, Las Vegas si New York.

Casele vizate de cumparatorii chinezi au un pret intre 400.000 si 700.000 dolari, arata Liu.

Printre aplicanti se numara profesionisti din domeniul imobiliar care vor sa cerceteze piata imobiliara americana, dar si parinti care doresc sa cumpere case pentru copiii lor ce invata in SUA.

Chinezii vor produce în Polonia autoturismul care să concureze cu Dacia Spring. Producția mașinii electrice T03 ar putea începe din iunie
Chinezii vor produce în Polonia autoturismul care să concureze cu Dacia Spring. Producția mașinii electrice T03 ar putea începe din iunie
Compania chineză Leapmotor va construi vehicule electrice cu preţuri accesibile la uzina Tychy din Polonia a partenerului Stellantis, urmând să concureze inclusiv Dacia Spring, au declarat...
#case, #chinezi, #sua, #tariceanu , #China