Bank of China a raportat o crestere cu 15% a profitului in trimestrul al doilea

Joi, 28 August 2008, ora 17:37
1176 citiri
Bank of China a raportat o crestere cu 15% a profitului in trimestrul al doilea

Cel mai mare creditor in valuta din China, Bank of China, a inregistrat o crestere cu 15% a profitului in al doilea trimestru, la 20,5 miliarde yuani (3 miliarde dolari), generata de cresterea veniturilor din taxe care a redus vulnerabilitatea bancii la fluctuatiile externe, informeaza Reuters. In primul semestru al acestui an, profitul bancii a avut cea mai lenta crestere din cauza activelor detinute pe plan extern, reducerea dobanzilor in Statele Unite diminand puterea de creditare a bancii. Bank of China detine peste 30% din active in valuta, comparativ cu media de 8% din sectorul bancar chinez, se arata intr-un comuniact al bancii.


In al doilea semestru, banca estimeaza o temperare a cererii de credite comparativ cu primul semestru, cand creditele acordate au crescut cu 13,8%. Beijingul a adoptat, in acest sens, o politica monetara de limitare a creditarii pentru a putea controla inflatia.


Bank of China, care la sfarsitul lunii iulie detinea obligatiuni in valoare de 5,47 miliarde dolari in sectoare puternic afectate de criza subprime de pe piata creditelor ipotecare din Statele Unite, a suferit cele mai mari pierderi comparativ cu alte banci din China.