Bancile chineze de stat au cumparat masiv dolari pentru a deprecia yuanul

Marti, 22 Iunie 2010, ora 12:41
1251 citiri
Bancile chineze de stat au cumparat masiv dolari pentru a deprecia yuanul

Bancile chineze de stat au depreciat marti yuanul prin achizitii masive de dolari din piata, miscare care sugereaza schimbarea strategiei bancii centrale de la Beijing in privinta ritmului de apreciere a cursului monedei nationale, relateaza NewsIn.

Yuanul a crescut in prima parte a sedintei de marti, dupa ce Banca Populara a Chinei a afisat un curs de referinta neasteptat de ridicat in debutul zilei, de 6,7980 yuani/dolar, nivel apropiat de inchiderea de luni.

Deschiderea afisata de banca centrala chineza a surprins multi participanti la piata, care se asteptau ca institutia sa incerce sa induca un trend descendent yuanului dupa cresterea semnificativa de luni.

Achizitiile masive de dolari derulate de bancile chineze de stat au depreciat rapid yuanul la un maxim de 6,8229 yuani/dolar, in scadere cu 0,37% fata de referinta de luni.

Moneda chineza a crescut luni cu aproape 0,5%, cel mai puternic avans inregistrat din 2005 si prima modificare a cursului din ultimii doi ani.

Unii traderi considera ca achizitiile concertate derulate de bancile din China ar putea reprezenta interventia indirecta a bancii centrale pentru a mentine moneda la un nivel depreciat fata de valutele occidentale. 

#banci, #china, #dolar, #yuan , #China