Armata secreta a Chinei: 10.000 de porumbei

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 10:26
5300 citiri
Armata secreta a Chinei: 10.000 de porumbei

In timp ce toata lumea era cu privirea atintita catre dezvelirea primului avion invizibil facut in China, armata chineza era ocupata cu un alt proiect de zbor: umilul porumbel voiajor. 

Potrivit revistei Time, o divizie a Armatei de Eliberare a Poporului a inceput inca de anul trecut dresarea a peste 10 000 de porumbei care vor avea rolul de sustinere a comunicatiilor, in cazul in care tehonologia moderna va deveni inutilizabila in timpul unui eventual razboi.

"Porumbeii militari vor fi folositi in misiuni speciale, mai ales de trupele de la granita", a declarat un expert militar pentru televiziunea centrala chineza.

Pasarile, care pot zbura cu pana la 120 de km/h si pot cara o greutate de pana la 100 de grame, vor fi alocate bazelor de comunicare din regiunea de sud-vest, situate in principal la poalele muntilor Himalaya.

Istoria porumbeilor militari

Ideea nu este una noua. Porumbeii voiajori sunt folositi in China de peste o mie de ani, castigandu-si un loc in armata asiatica in anii '30.

In 1937, un pilot american in rezerva a venit in China pentru a conduce un grup de aviatori sponsorizati de armata SUA, cunoscut sub numele de "Tigrii zburatori".

Scopul lor era sa respinga, din aer, invazia de la sol a japonezilor. Pilotul american a adus cu el cateva sute de porumbei, pe care i-a lasat in China, dupa razboi. Acestia vor forma prima divizie de porumbei militari chinezi.

Totusi, asiaticii nu sunt primii care apeleaza la luptatorii inaripati, in vremuri de restriste.

Sute de porumbei au fost lansati deasupra Normandiei, in "Ziua Z" a debarcarii, pentru a ajuta soldatii britanici sa comunice, in caz ca sistemul de comunicare ar fi fost pus la pamant de armata germana.

Primul porumbel care a reusit sa se intoarca la Londra cu stiri despre succesul invaziei a fost decorat.

Cel mai scump porumbel din lume

In China, pasarile sunt folosite si ca metoda de recreatie. Cursele de porumbei au devenit foarte populare printre apartenentii clasei de mijloc, potrivit Time.

In ianuarie, la o licitatie din Belgia, un chinez a platit 200.000 de dolari pentru un porumbel cu pedigree, stabilind recordul mondial pentru cel mai scump porumbel.

#armata, #china, #armata chineza, #porumbei, #avion invizibil , #China

Curs valutar

1 EUR = 4.9770 RON

0.0007

1 USD = 4.6403 RON

0.0047
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  3. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  4. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  5. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  6. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  7. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  8. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  9. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO
  10. La cât a ajuns salariul mediu net în România și cum va influența noul salariu minim. Domeniile cu cel mai bine plătiți angajați