Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Alegeri China: Politicienii tintesc dublarea PIB-ului si veniturilor pana in 2020

Alegeri China: Politicienii tintesc dublarea PIB-ului si veniturilor pana in 2020


Actualul presedinte chinez Hu Jintao a anuntat ca tara sa trebuie ca pana in 2020 sa-si dubleze PIB-ul, iar veniturile trebuie si ele sa creasca de doua ori, atat in mediul urban, cat si cel rural.

Declaratia a fost facuta cu ocazia deschiderii celui de-al 18-lea Congres al Partidului Comunist Chinez, in cadrul caruia va avea loc schimbarea conducerii partidului, eveniment ce se realizeaza odata la zece ani.

Noua generatie de lideri va fi responsabila pentru dezvoltarea celei de-a doua economii ca marime din lume. Aceasta a inceput sa dea semne de redresare dupa o incetinire care a durat sapte trimestre, scrie Bloomberg.

Agenda reformelor pe care Banca Mondiala le considera necesare pentru ca economia Chinei sa sustina cresterea veniturilor include desfiintarea monopolurilor de stat, deregularizarea ratelor de creditare si corectia preturilor subevaluate la resursele naturale.

De asemenea, Presedintele Hu a plasat combaterea coruptiei printre prioritatile partidului, el sustinand ca "partidul si chiar tara ar putea pieri", in cazul in care campania anti-coruptie nu va avea succes.

Schimbarea liderilor din China contrasteaza puternic cu alegerile din SUA, iar Presedintele Hu a accentuat ca sistemul politic din China nu va suferi schimbari, tara urmand sa continue sub conducerea unui singur partid, conform Financial Times.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1079 ori