Africanii mor de foame, China le cumpara agricultura - oficial german

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 11:23
3828 citiri
Africanii mor de foame, China le cumpara agricultura - oficial german

Oficialul german responsabil de problemele africane, Guenter Nooke, considera ca seceta dezastruoasa din Cornul Africii este rezultatul interventiei umane. 

Potrivit acestuia, achizitiile terenurilor din Africa de catre chinezi au amplificat criza alimentara, si asa destul de grava, generand conflicte si conditii grele pentru micii fermieri locali, informeaza France Presse.

"In cazul Etiopiei, exista suspiciunea ca politica de achizitii pe scara larga a terenurilor de catre companii straine sau state, cum este cazul Chinei, sunt atractive din punct de vedere financiar pentru mica elita africana", spune Nooke

"Ar fi mai de folos pentru populatie daca guvernul si-ar concentra eforturile pe constructia propriului sistem agricol si nu ar mai vinde pamantul strainilor", a mai afirmat acesta.

Ministrul chinez de Externe a negat informatiile potrivit carora au o politica agresiva de cumparare de terenuri pe continentul african.

Acesta spune ca exista doar 10 centre agricole asiatice in Africa si ca acolo sunt relocati 1.000 de experti pentru a-i educa pe oficialii locali.

Vineri, China a anuntat ca va ajuta zonele defavorizate de seceta cu 14 milioane de dolari.

Seceta si criza alimentara afecteza Somalia, Etiopia, Kenya si Uganda. Cel putin 12 milioane de oameni sunt amenintati de foamete.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#agricultura, #china, #criza alimentara africa, #mancare , #China