10 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre bogatii lumii

Luni, 09 Mai 2011, ora 11:49
3504 citiri
10 lucruri fascinante pe care nu le stiai despre bogatii lumii

In ce tari traiesc cei mai multi bogati ai lumii? Ce averi vor avea acestia in 2020? In ce investesc milionarii? Daca esti un bancher in cautare de clienti bogati, trebuie neaparat sa citesti acest articol.

Toate aceste intrebari si-au gasit raspunsuri intr-un studiu despre starea milionarilor din toata lumea realizat de Centrul pentru Servicii Financiare din Delloitte si preluat de Business Insider. De asemenea, studiul ne arata cum se vor schimba aceste lucruri in urmatorii 10 ani. 

1. Averea cumulata a milionarilor lumii va creste in 10 ani de la 92 de trilioane de dolari, cat este in prezent, la 202 trilioane

Studiul arata ca averea totala a familiilor de milionari va creste cu 119% pana in 2020. Pe pietele emergente, cresterea in urmatorul deceniu este impresionanta (260%), mult mai mare decat cea in pietele dezvoltate (107%).

De asemenea, din 2000 pana in 2011, averea milionarilor din statele in curs de dezvoltare a crescut cu 311%, pe cand in cele dezvoltate a crescut cu 98%.

Statele dezvoltate analizate in acest studiu sunt: Australia, Canada, Franta, Germania, Hong Kong, Italia, Japonia, Olanda, Norvegia, Singapore, Spania, Elvetia, SUA si Marea Britanie.

State in curs de dezvoltare: Brazilia, China, India, Malaiezia, Mexic, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Taiwan si Turcia.

2. Milionarii din SUA vor avea cei mai multi bani in 2020

Conform studiului, clasamentul celor 25 de state analizate din punct de vedere al averii totale ale milionarilor nu va suferi schimbari majore in urmatorul deceniu.

Este probabil ca anumite piete emergente, cum ar fi China, sa avanseze in top.

3. SUA va avea cei mai multi milionari si in 2020

Din punct de vedere al numarului de milionari, statele emergente vor avansa in top.

Tari precum Mexic sau Coreea de Sud isi vor creste considerabil numarul de milionari, dar vor exista si state precum Taiwan sau Turcia care vor cadea in clasament.

In acest moment, in toata lumea exista aproape 40 de milioane de milionari, numarul acestora urmand sa depaseasca 65 de milioane pana in 2020.

SUA conduce clasamentul cu 10 milioane de milionari, urmand sa fie pe locul 1 si in 2020, cu peste 20 de milioane de milionari.

Pe locul doi urmeaza Japonia, lucru care nu se va schimba peste 10 ani. Ultima clasata este Polonia, cu doar 50.000 in prezent, stat care va ajunge la 126.000 de milionari in urmatorul deceniu.

4. Printre super-milionari, China este deja pe locul 2

Daca impartim milionarii in doua categorii: cei cu averi de peste 30 de milioane de dolari si cei cu averi mai mici, statele emergente vor evolua mai bine la prima categorie.

China va continua sa se claseze pe locul doi la numarul de milionari cu averi de peste 30 de milioane de dolari.

In acest moment, China are 46.000 de astfel de milionari, urmand ca numarul lor sa creasta pana la 327.000 pana in 2020.

Pe primul loc in clasament se afla tot SUA, cu 496.000 de familii cu peste 30 de milioane de dolari, numar care va ajunge la 620.000 in urmatorul deceniu.

Polonia se afla in coada clasamentului in prezent, cu doar 1.000 de milionari in aceasta categorie.

5. Singapore si Elvetia vor avea cel mai mare grad de milionari

Studiul a analizat si procentajul milionarilor cu peste 30 de milioande de dolari in totalul populatiei.

Astfel, pe primul loc se afla Singapore, cu 0,44 de milionari la 100 de locuitori, stat care se va afla pe primul loc si peste 10 ani, cu 1,82 milionari la suta de locuitori. Pe al doilea loc se afla Elvetia, iar pe ultimul Spania.

6. Milionarii elvetieni sunt cei mai bogati din lume

Familiile de milionari din Elvetia au o avere medie de 4,2 milioane de dolari, cea mai mare dintre cele 25 de state analizate.

La coada clasamentului se afla China, cu doar 1,3 milioane de dolari pe familie.

7. Unde investesc milionarii

SUA este statul cu cel mai mare procentaj de investitii in obligatiuni pe piata interna (36%).

Pe de alta parte, milionarii italieni prefera sa investeasca pe piata imobiliara, 51% dintre acestia investind in acest domeniu.

20% dintre bogatii Elvetiei au investit pe bursele strine, iar 22% dintre americanii milionari au preferat bursele interne.

8. Numarul de milionari din SUA si-a revenit dupa criza

Dupa ce a inregistrat o crestere semnificativa in 2006, numarul de familii milionare din SUA a scazut dramatic in timpul crizei financiare. In prezent, se pare ca situatia a revenit la normal.

9. Exista 496.000 de familii americane cu peste 30 de milioane de dolari

Averea totala a milionarilor din SUA va ajunge la 87 de trilioane de dolari in 2020. In prezent, exista aproape 500.000 de familii cu peste 30 de milioane de dolari in SUA, 2,2, milioane de familii cu averi cuprinse intre 5 si 30 de milioane de dolari si 7,7 milioane de familii care au intre 1 si 5 milioane de dolari.

Averea cumulata a acestora va creste cu 49% pana in 2015 si cu 50% pana in 2020, pana la 87 trilioane de dolari.

10. New Jersey, statul SUA cu cea mai mare densitate de milionari

In 2010, Connecticut era statul cu cea mai mare densitate de familii milionare din SUA (14,2%). Studiul arata ca pana in 2020, pe primul loc va ajunge New Jersey, cu o densitate de 24,6%. Comparativ, in New York, din totalul familiilor, 20 vor fi milioane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#bogati china, #bogati sua, #cei mai bogati oameni din lume, #cum traiesc milionarii, #investitii, #milionari, #top tari bogate , #China