Participatia statului la reactoarele nucleare 3 si 4 se decide in 7 zile

Vineri, 20 August 2010, ora 14:09
1127 citiri
Participatia statului la reactoarele nucleare 3 si 4 se decide in 7 zile

Guvernul va decide saptamana viitoare cu ce participatie va ramane statul la reactoarele nucleare 3 si 4, investitie evaluata la circa patru miliarde euro, transmite Mediafax.

Am prezentat Guvernului intr-o prima lectura un punct de vedere in urma cu o saptamana. Este exclus sa iesim definitiv din acest proiect", a declarat, vineri, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat intr-o vizita la Complexul Energetic Rovinari.

In prezent, participatia statului este de 51%, iar autoritatile au anuntat anterior, in mai multe randuri, ca detinerea va fi redusa.

Videanu a spus insa ca este posibil ca participatia actuala sa fie mentinuta si ca autoritatile "sunt flexibile".

El a reiterat ideea ca societatile nationale Electra si Hidroenergetica ar putea intra in actionariatul companiei care va construi cele doua reactoare nucleare.

Proiectul de constructie a reactoarelor nucleare 3 si 4 este derulat de societatea mixta EnergoNuclear, controlata in proportie de 51% de compania de stat Nuclearelectrica.

Ceilalti actionari sunt RWE (Germania), Enel (Italia), GDF SUEZ) Franta) si CEZ (Cehia), fiecare avand cate 9,15% din titluri, in timp ce ArcelorMittal Romania si Iberdrola detin cate 6,2% din actiuni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stat, #participatie, #reactoare , #Cehia