Cehia sustine o abordare individuala a ajutorului pentru statele est-europene

Joi, 26 Februarie 2009, ora 10:34
1878 citiri
Cehia sustine o abordare individuala a ajutorului pentru statele est-europene

Cehia sprijina o discutie cu privire la acordarea unui ajutor tarilor din Europa Centrala si de Est grav afectate de criza financiara, dar trebuie facuta o distinctie clara intre cele care au nevoie de ajutor si cele care nu, a declarat miercuri ministrul ceh de Finante.

Miroslav Kalousek, ministrul de Finante al Cehiei, tara ce detine momentan presedintia rotativa a Uniunii Europene (UE), nu are nevoie de ajutor strain si incearca sa demonstreze acest lucru prin pasi cum ar fi participarea la un pachet de creditare pentru Letonia, grav afectata de criza, informeaza NewsIn, citand un interviu pentru Reuters.

Kalousek a mai declarat, pe de alta parte, ca nu este prea incantat de un plan austriac de sustinere a bancilor din regiune in forma in care acesta a fost propus.

"Recunosc ca sunt exceptional de rezervat cu privire la plan in forma in care acesta a fost propus, pentru ca regiunea ar fi aruncata in acelasi sac", a spus ministrul ceh de Finante. "Cred ca acesta este un peisaj neadevarat si distorsionat", a adaugat Kalousek.

"Noi sustinem o abordare individuala. Cred ca fiecare tara care intra in probleme are nevoie de propria abordare individuala", considera Kalousek.

#cehia, # abordare individuala, # ajutor, # state europene , #Cehia