Thomson Reuters "iese" de pe bursa de la Londra si de pe Nasdaq

Marti, 23 Iunie 2009, ora 12:10
1077 citiri
Thomson Reuters "iese" de pe bursa de la Londra si de pe Nasdaq

Gigantul canadiano-britanic Thomson Reuters a propus actionarilor o simplificare a structurii sale si delistarea de pe bursa de la Londra si de pe piata americana Nasdaq, informeaza AFP, citat de NewsIn.

Intr-un comunicat publicat la New York, grupul, creat in aprilie 2008 prin achizitia Reuters de catre concurentul sau canadian Thomson Corp, a explicat ca unificarea structurii sale va fi "in interesul tuturor actionarilor sai", care se vor pronunta asupra acestei operatiuni cu ocazia adunarii generale ce va avea loc la 7 august.

Momentan, grupul Thomson Reuters, cu sediul la New York, este compus din doua filiale, una in Canada, Thomson Reuters Corporation, si alta in Marea Britanie, ThomsonReuters Plc, actionariatul fiind distinct.

Grupul este listat la patru burse diferite - cea din Toronto, Londra, precum si Nasdaq si New York Stock Exchange - NYSE.

Consiliul de administratie va propune pastrarea unei singure entitati, Thomson Reuters Corporation, care va fi listata doar la bursa din Toronto si pe NYSE.

Operatiunea se va face prin distributie de actiuni ale diviziei canadiene catre actionarii Thomson Reuters Plc.

"Cand am creat Thomson Reuters, am crezut ca o structura de cotatie duala va fi alternativa cea mai profitabila pentru ca actionarii Reuters sa continue sa investeasca in noi sa sa contribuie la cresterea grupului", a declarat seful companiei, Tom Glocer.

"Intre timp, actionariatul Thomson Reuters s-a modificat considerabil, iar actionarii britanici nu mai reprezinta decat 5% din total", a explicat acesta.

Daca actionarii vor accepta propunerile, aceste vor fi puse in aplicare in al treilea trimestru din 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#actionarii, #bursa, #delistare, #divizie , #Canada