Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senatul SUA reduce taxele pentru cumparatorii de case

Senatul SUA reduce taxele pentru cumparatorii de case

Senatul american a aprobat reducerea taxelor pentru cumparatorii de locuinte si reducerea provizioanelor “Buy American”, in cadrul unui pachet de stimuli economici ce se ridica la 900 miliarde dolari si care ar putea fi votat astazi, relateaza Bloomberg.

Dorind sa sustina industria ipotecara, Senatul a aprobat miercuri in unanimitate un amendament propus de republicani, ce ar oferi temporar cumparatorilor de case o scutire de taxe in valoare de 15.000 dolari sau de 10% din pretul locuintei, in functie de valoarea mai scazuta. Planul ar costa 18 miliarde dolari.

Senatorul Johnny Isakson, republicanul din Georgia ce a sustinut amendamentul, a spus ca este extrem de importanta iesirea economiei din cea mai grava recesiune din ultimii zeci de ani. "Daca nu rezolvam mai intai problemele din sectorul ipotecar, nu conteaza ce alte probleme rezolvam", a mai spus Isakson.

Liderii democrati incearca sa prezinte proiectul final presedintelui, pana la sfarsitul saptamanii viitoare."Stim ca acest plan este imperfect", a spus Reid.

Saptamana trecuta, o propunere a Camerei Reprezentantilor a generat un val de ingrijorare in lume ca Statele Unite s-ar putea orienta spre o intensificare a protectionismului. Camera inferioara a Congresului a cerut sa fie folosit numai otel si fier american in lucrarile publice finantate din planul de stimulare a economiei.

Partenerii comerciali importanti ai Statelor Unite, printre care Canada si Uniunea Europeana, se declara ingrijorati nu numai de o posibila scadere a exporturilor catre SUA, ci si de pagubele mult mai mari care s-ar putea produce in cazul in care si alte tari vor adopta politici comerciale care restrictioneaza importurile.

Producatorii europeni de otel au cerut Comisiei Europene sa sesizeze Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), in cazul in care astfel de conditii vor intra in vigoare in Statele Unite.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1448 ori
Citeste mai multe despresenat SUA case taxe economie plan de relansare