Revenirea economica a Statelor Unite este mai rapida decat cea a zonei euro

Miercuri, 07 Aprilie 2010, ora 15:47
1275 citiri
Revenirea economica a Statelor Unite este mai rapida decat cea a zonei euro

Revenirea economica a Statelor Unite este mai dinamica decat cea a zonei euro, iar Germania este singurul stat din cadrul G7 care va inregistra o scadere anuala a produsului intern brut (PIB) in primul trimestru, potrivit ultimelor previziuni prezentate de OCDE, citate de Les Echos, informeaza NewsIn.

"Revenirea are viteze diferite de la o regiune la alta", a declarat economistul sef al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Pier Carlo Padoan, in cadrul unei conferinte de presa.

Revenirea din cea mai grava criza dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial este "mai rapida in Statele Unite, Canada si Japonia si mai lenta in tarile europene", a adaugat el, spunand totusi ca situatia este "relativ incurajatoare".

Potrivit previziunilore OCDE, produsul intern brut (PIB) al Statele Unite ar urma sa inregistreze o crestere anuala de 2,4% in primul trimestru si de 2,3% in al doilea trimestru.

Este o crestere mai lenta decat in ultimul trimestru din 2009 (+5,6%), insa mai puternica decat cresterea estimata pentru majoritatea celorlalte tari.

Produsul intern brut cumulat al Germaniei, Frantei si Italiei ar urma sa avanseze cu 0,9% in primul trimestru si cu 1,9% in al doilea, dupa o crestere de 0,4% in al patrulea trimestru din 2009.

Germania este singura tara din grupul G7, al tarilor industrializate, al carei PIB va scadea in primul trimestru, cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, chiar daca economia va reveni la o crestere de 2,8% in al doilea trimestru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#revenire economie crestere, # sua , #Canada