Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Canada inaspreste sanctiunile impotriva firmelor care mituiesc functionari straini

Canada inaspreste sanctiunile impotriva firmelor care mituiesc functionari straini


Canada a anuntat inasprirea sanctiunilor impotriva companiilor autohtone vinovate de mituirea unor functionari straini, precum si simplificarea procedurilor judiciare in aceste cazuri.

Reformele prezentate marti in Senat isi propun sa descurajeze si mai mult, sau chiar sa impiedice firmele canadiene sa corupa agenti publici straini, a explicat ministrul de externe John Baird, intr-o conferinta de presa, conform AFP.

Conform legii actuale, orice firma sau cetatean din Canada care a corupt oficiali straini pentru a obtine un avantaj in timpul unei negocieri comerciale risca sa fie adus in fata justitiei.

Daca proiectul guvernului va fi aprobat de Senat si de Camera Comunelor, cei gasiti vinovati vor primi pana la 14 ani de inchisoare, fata de maximum 5 in prezent.

In plus, amendamentele propuse vor permite autoritatilor canadiene sa urmareasca in justitie un cetatean sau o companie canadiana indiferent de locul unde s-a produs actul de coruptie, simplificand astfel procedurile.

Pana acum, doar trei companii canadiene au fost gasite vinovate de astfel de acuzatii: Griffiths Energy, pentru mituirea unor functionari ciadieni pentru un contract de hidrocarburi, Niko Resources, care a cumparat serviciile unui ministru din Bangladesh in schimbul unui automobil de lux, si Hydro-Kleen Group, care a mituit un agent american de imigratie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1619 ori