Canada, cea mai apreciata tara in care sa locuiesti

Marti, 22 Iunie 2010, ora 23:53
1598 citiri
Canada, cea mai apreciata tara in care sa locuiesti

Majoritatea persoanelor din lume s-ar instala in Canada daca ar avea posibilitatea, arata, marti, un sondaj realizat in 24 de tari de Ipsos pentru Institutul Historica-Dominion din Toronto, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Astfel, 53 la suta dintre cetatenii din lume ar face aceasta alegere daca ar putea, potrivit sondajului realizat pe un esantion format din 18.624 de adulti din 24 de tari, reprezentand aproximativ 75 la suta din PIB-ul mondial si in timp ce Canada gazduieste in aceasta saptamana summiturile G8 si G20.

Chinezii (77 la suta) sunt cei care ezita cel mai putin sa se instaleze in Canada, ei fiind urmati de mexicani (71 la suta) si indieni (68 la suta). Chiar si in randul tarilor industrializate, majoritatea italienilor (54 la suta) si a britanicilor (51 la suta) ar face acelasi lucru.

Patruzeci si patru la suta dintre francezi si trei americani din zece (30 la suta) ar opta pentru aceasta posibilitate.

La polul opus se situeaza suedezii (22 la suta) si japonezii (29 la suta), acestia fiind mai putin entuziasti fata de ideea de a locui in Canada.

Marea majoritate a persoanelor intervievate (79 la suta) afirma, de asemenea, despre canadieni ca sunt toleranti fata de persoanele cu origini rasiale si culturale diferite si ca se bucura de una dintre cele mai bune standarde calitative de viata.

Totodata, 72 la suta cred despre Canada ca este o tara primitoare pentru imigranti, iar 86 la suta afirma ca cetatenii canadieni sunt conviviali.

#canada, #tara, #cetateni, #lume , #Canada