Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Canada a prezentat un plan de relansare economica de 32,6 miliarde dolari

Canada a prezentat un plan de relansare economica de 32,6 miliarde dolari

Guvernul canadian a anuntat marti un plan de relansare economica de 40 miliarde dolari canadieni (32,6 miliarde dolari americani), pe doi ani, pentru a scoate economia din recesiune, intr-un plan bugetar ce prevede un deficit de 63,5 miliarde dolari canadieni in urmatorii doi ani.

Contrar tuturor asteptarilor, ministrul de finante Jim Flaherty a recunoscut, de asemenea, la prezentarea planului bugetar pentru anul urmator, ca tara va inregistra, la sfarsitul anului fiscal in curs, un deficit de 1,1 miliarde dolari canadieni (897 milioane dolari americani), primul din ultimii 11 ani.

Guvernul estima pana recent ca va inregistra un usor excedent in anul fiscal 2008-2009, ce se incheie pe 31 martie.

Pentru anul 2009-2010, ce incepe in aprilie, ministrul prevede un deficit de 33,7 miliarde dolari canadieni, ce se va reduce la 29,8 miliarde dolari in 2010-2011.

"Nu vom avea un deficit permanent sau pe termen lung", a asigurat ministrul la prezentarea bugetului pe care mizeaza guvernul conservator minoritar.

"In contextul recesiunii mondiale, guvernul canadian va oferi sumele necesare pentru stimularea economiei si va investi sumele necesare pentru a asigura prosperitatea viitoare", a subliniat ministrul.

"Pentru a finanta acest plan de actiune, guvernul a ales in mod deliberat sa accepte adancirea deficitului bugetar pe termen scurt", a adaugat acesta.

Planul include scutiri de taxe pentru canadienii cu venituri mici si mijlocii, si cheltuieli in infrastructura de circa 12 miliarde dolari in urmatorii doi ani.

 


sursa: bloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 3061 ori