Vanzatorii de fier vechi din Bulgaria ameninta ca isi vor muta afacerile in Romania

Vineri, 13 Ianuarie 2012, ora 08:40
2200 citiri
Vanzatorii de fier vechi din Bulgaria ameninta ca isi vor muta afacerile in Romania

Vanzatorii de fier vechi din Bulgaria au amenintat ca isi vor muta afacerile in Romania si Grecia, din cauza unui nou proiect de lege.

"Un numar mare dintre cele 800 de companii care fac comert cu metale feroase si neferoase se vor muta in Romania si Grecia, din cauza interdictiilor grave pe care le prevede noul proiect de lege", a avertizat presedintele Asociatiei bulgare pentru reciclare, Borislav Malinov.

Mutarea afacerii in strainatate le va permite companiilor sa evite o interdictie privind cumpararea de fier vechi de origine necunoscuta sau de la persoane fizice.

Reprezentantii companiilor de fier vechi si de reciclare sustin ca noua lege ar obliga multe societati sa isi inceteze activitatea. Ei cer ca proiectul sa fie retras.

La o serie de mitinguri orgganizate anul trecut, vanzatorii de fier vechi, care spun ca lucreaza legal, au cerut o participare sociala ampla pentru pregatirea unei noi legi, care sa favorizeze interesele societatii bulgare si sectorului de afaceri.

Ministerul a justificat masurile mai stricte prin necesitatea de a intensifica lupta impotviva furtului de metale feroase si neferoase.

Noile reglementari ar urma sa intre in vigoare saptamana viitoare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari fier vechi, #comercianti fier vechi, #afaceri fier vechi , #Bulgaria