Si bulgarii rateaza fonduri UE: 100 de nave blocate pe Dunare

Sambata, 17 Septembrie 2011, ora 12:25
1150 citiri
Si bulgarii rateaza fonduri UE: 100 de nave blocate pe Dunare

Peste 100 de nave au ramas blocate pe sectiunea bulgara a Dunarii din cauza scaderii dramatice a nivelului apei, relateaza Sofia News Agency. 

Senalul navigabil in zona cu probleme trebuia sa fie extins cu ajutorul unei finantari europene de 130 de milioane de euro, dar proiectul a fost ratat, iar fondurile au fost redirectionate catre alte proiecte, relateaza NewsIn.

Nivelul Dunarii langa Ruse a scazut cu 31 de centimetri si autoritatile se asteapta sa scada si mai mult.

Navele blocate se afla in portiune de pe fluviu cuprinsa intre porturile Somovit si Silistra, dar majoritatea - 63 - sunt ancorate langa Ruse.

Agentia bulgara pentru Explorarea si Intretinerea Dunarii, cu sediul la Ruse, a anuntat ca trimite doua vase de explorare - Vit si Dunarea - pentru a masura nivelul fluviului in diferite locuri si este pregatita sa trimita o nava-macara, Titan, si un dragor, Vida, pentru a largi cele mai critice portiuni unde au ramas impotmolite vasele.

Navigatia pe Dunare a devenit dificila dupa ce o nava ucraineana a ramas impotmolita in apropierea insulei bulgare Batin, precizeaza Sofia News Agency.

Nivelul apei in Dunare a scazut puternic in ultimele saptamani. Cea mai grava situatie se inregistreaza langa grindurile bulgare Vardim, Belene si Batin. 

#bulgaria, # fonduri ue bulgaria, # nave blocate pe dunare bulgari, # dunare , #Bulgaria