Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Scandal de coruptie in Guvernul bulgar

Scandal de coruptie in Guvernul bulgar
Un scandal de coruptie tulbura ultimele zile ale guvernului conservator al lui Simeon de Saxa-Coburg-Gotha. Ministrii de Finante, Milen Velcev, si de Externe, Solomon Passy, vor fi audiati de Parchetul militar din Sofia, in legatura cu o acuzatie de abuz in serviciu, informeaza novinite.com, citat de Mediafax. Procuratura a deschis o investigatie privind crearea unui centru destinat realizarii de conexiuni prin satelit intre Ministerul bulgar de Externe si ambasadele tarii in strainatate, cu baza in Israel. Ancheta va incerca sa stabileasca daca au fost comise abuzuri in serviciu si daca firmele israeliene au comis fraude vamale.

Seful diplomatiei bulgare a respins, marti, acuzatia, declarand ca nu a existat o asemenea intelegere. Passy a comentat ca nu avea cunostinta despre stabilirea un centru de comunicare intre Bulgaria si Israel. El a adaugat ca o companie bulgara a realizat acest proiect. Oficiali din Ministerul de Finante au refuzat sa comenteze, declarand ca nu au nici o informatie in acest caz. Investigatia a fost lansata dupa relatarea publicata de ziarul Zemya, care pretindea ca o firma din Israel a creat un centru de telefonie prin satelit prin care Ministerul bulgar de Externe mentine legatura cu ambasadele din strainatate.

Scandalul are loc pe fondul crizei politice - socialistii bulgari incercand sa formeze guvernul, dupa ce au iesit pe primul loc, dar fara majoritatea absoluta, in alegerile legislative din 25 iunie.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 756 ori