Rompetrol va continua extinderea pe pietele din Romania, Georgia, Bulgaria si Ucraina

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 12:06
1289 citiri
Rompetrol va continua extinderea pe pietele din Romania, Georgia, Bulgaria si Ucraina

Rompetrol va continua extinderea retelei de benzinarii in Romania, Bulgaria, Georgia si Ucraina si este interesata si de piata din nordul Spaniei, intrucat multe camioane romanesti tranziteaza zona , a declarat vicepresedintele pe retail al Grupului Rompetrol, Eric Kish. "Focusul principal pentru extinderea retelei il constituie piata din Bulgaria, alaturi de pietele din Romania, Georgia si Ucraina. In Bulgaria , depinde foarte mult de introducerea standardului Euro 5. Vrem ca in doi ani sa avem 100 de francize, plus 40 de statii proprii in Bulgaria", a precizat Eric Kish.


In prezent, Rompetrol detine 40 de francize si 15 statii proprii in Bulgaria.


Costul necesar investitiei unei benzinarii proprii acolo ar costa aproximativ 1-1,5 milioane euro. Ceea ce ar insemna ca numai tinta de 40 statii proprii Rompetrol in Bulgaria ar necesita investitii de aproximativ 60 milioane euro.


Vicepresedintele pe probleme de retail al grupului a mentionat ca Rompetrol este interesata si de piata din nordul Spaniei, intrucat acolo exista un trafic foarte mare romanesc, sunt foarte multe camioane romanesti care tranziteaza zona si ar vrea sa aiba benzinarii la granite.


In Romania, compania opereaza peste 400 de benzinarii.


Rompetrol detine benzinarii in Romania, Franta, Bulgaria, Georgia si Republica Moldova.


Grupul Rompetrol NV. este o companie petroliera multinationala, cu sediul in Amsterdam, Olanda, desfasurandu-si activitatea in 13 tari si cu majoritatea activelor si operatiunilor in Franta, Romania, Spania si Sud-Estul Europei. Grupul Rompetrol este implicat in activitati de rafinare, marketing si trading, dar si in operatiuni aditionale - explorare si productie, servicii petroliere, EPCM, transport, etc.


Compania de stat din Kazakhstan, KazMunaiGaz , a achizitionat in august 2007 o participatie de 75% din actiunile The Rompetrol Group.