Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romanii prefera sa iti tina banii in Bulgaria

Romanii prefera sa iti tina banii in Bulgaria

In ultimele doua luni, s-a inregistrat o crestere a depozitelor din banci, in special datorita sumelor depuse de cetatenii romani si bulgari, a precizat ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, conform NewsIn.

O investigatie a cotidianului 24Ceasa, bazata pe datele oferite de Banca Nationala Bulgara (BNB), arata ca depozitele cetatenilor straini in bancile bulgare au crescut cu 18 milioane de leva (9 milioane de euro) in perioada mai-iunie, in timp ce depozitele companiilor straine au crescut cu 49 de milioane de leva (aproape 25 de milioane de euro).

In ultimele luni, s-a inregistrat in special o crestere a numarului de cetateni si companii elene care isi deschid depozite la bancile bulgare, a declarat directorul MKB Unionbank, Maria Ilieva.

Ea crede ca principalul motiv este siguranta oferita de bancile bulgare.

Ea a notat ca si cetatenii romani sunt din ce in ce mai interesati sa isi tina economiile in Bulgaria.

La randul lor, reprezentanti ai UniCredit Bulbank au confirmat ca multe depozite au fost deschide de cetateni greci si romani in ultimele luni.

Tendinta ca cetatenii greci si romani sa isi tina fondurile in Bulgaria se datoreaza ratei bune a dobanzii oferite de institutiile financiare bulgare, in comparatie cu cele elene si romane, dar si faptului ca existe grupuri bancare reprezentate pe pietele din toate cele trei tari, potrivit Piraeus.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1201 ori
Citeste mai multe desprebanci bulgaria depozite romani