Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania afla in martie 2013 daca adera la Schengen

Romania afla in martie 2013 daca adera la Schengen


O decizie politica privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu va fi adoptata mai devreme de martie 2013, a apreciat ministrul bulgar de Interne, Tvetan Tvetanov, la Bruxelles.

Tvetanov, care se afla la Bruxelles pentru a participa la o ultima reuniune a Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne organizata in mandatul presedintiei cipriote a Uniunii Europene (UE), a apreciat ca o aderare a Bulgariei si Romaniei la Spatiul Schengen de libera circulatie nu va fi luata in discutie din cauza lipsei unor progrese "suficiente" de la ultima intalnire, in octombrie, relateaza site-ul Novinite.com.

Ministrul a declarat pentru corespondentul postului national bulgar de radio (BNR) ca prima reuniune ordinara a Consiliului in mandatul Irlandei la presedintia UE a fost programata in martie 2013.

El a refuzat sa citeze termene concrete inaintea publicarii unui raport al Comisiei Europene (CE) privind situatia din Romania in cadrul Mecanismului pentru Cooperare si Verificare (MCV).

Tvetanov a declarat ca nu se asteapta la o abordare a subiectului in cadrul unei reuniuni ministeriale informale, prevazuta in ianuarie 2013, in mandatul Irlandei, adaugand ca o asemenea decizie nu este luata in cadrul unei reuniuni informale.

"Sper ca subiectul Schengen va fi pus pe agenda primei reuniuni organizate sub presedintia Irlandei (la UE). Sper ca Olanda isi va schimba pozitia si sper si doresc ca raportul privind Romania sa fie pozitiv, un lucru care va permite deschiderea unei perspective in vederea unei decizii politice", a declarat ministrul bulgar de Interne.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1244 ori