Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Raportorul PE pentru Bulgaria recomanda modificarea Constitutiei

Raportorul PE pentru Bulgaria recomanda modificarea Constitutiei
Raportorul pentru Bulgaria al Parlamentului European, Geoffrey van Orden, a recomandat acestei tari sa adopte rapid amendamentele necesare Constitutiei pentru a garanta reforma deplina a sistemului judiciar, relateaza site-ul novinite.com. Van Orden a prezentat parlamentarilor europeni raportul referitor la stadiul de pregatire al Bulgariei pentru aderarea la UE.
Documentul este publicat la mai putin de o luna dupa raportul Comisiei Europene referitor la Bulgaria si Romania. "Se poate constata impunitatea in care actioneaza anumite elemente ale crimei organizate in Bulgaria, modul in care sfideaza legea si problema pe care o reprezinta pentru suprematia statului de drept in Bulgaria", afirma raportul lui van Orden. Documentul subliniaza numarul redus de astfel de dosare care au facut obiectul unor procese si care s-au incheiat cu verdicte corecte. Atentia acordata luptei impotriva coruptiei este insuficienta, conchide raportul lui van Orden. Pe de alta parte, raportorul Parlamentului European recomanda Bulgariei o serie de masuri utile pentru domeniul agriculturii si pentru managementul fondurilor preaderare. "Data de 1 ianuarie 2007 poate cu siguranta fi valabila pentru aderarea Bulgariei", a subliniat van Orden. Raportul va fi dezbatut in cadrul Comisiei pentru Politica Externa a Parlamentului European, iar amendamentele la text vor putea fi facute pana la 17 noiembrie. Parlamentarii europeni se vor pronunta asupra textului in cadrul sedintei plenare din perioada 12-15 decembrie.Maria Cora / Bogdan Vasilescu

Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 686 ori