Prima biblioteca pe plaja din Europa, amenajata in Bulgaria, la Albena

Joi, 18 Iulie 2013, ora 17:16
2153 citiri
Prima biblioteca pe plaja din Europa, amenajata in Bulgaria, la Albena

Prima biblioteca pe plaja din Uniunea Europeana a fost inaugurata in statiunea Albena din Bulgaria, turistii avand la dispozitie peste 3.000 de volume din care sa aleaga cartile pe care vor sa le citeasca in timp ce se bronzeaza.

Pe malul Marii Negre, in statiunea Albena, turistii au parte de o surpriza - prima biblioteca de pe plaja din Uniunea Europeana, amenajata intre umbrelele de plaja si prosoape.

Astfel, turistii pot imbina relaxarea la soare, pe nisipul cald, cu o carte aleasa din oferta de peste 3.000 de volume care exista in aceasta biblioteca. In aceasta biblioteca se gasesc carti in 10 limbi straine si de diverse genuri literare, informeaza lexpress.fr.

Societatea bulgara Makmebel, initiatoarea acestui proiect, a solicitat ajutorul unui arhitect austriac, Hermann Kompernas, pentru a proiecta aceasta biblioteca a carei lungime este de 12 metri. De asemenea, biblioteca a fost conceputa astfel incat sa protejeze cartile de umiditate si de vant.

Pentru a imprumuta o carte, persoanele interesate nu au nevoie de un carnet de inscriere la biblioteca. Cei interesati pot de asemenea sa doneze propriile carti pe care le-au luat in vacanta, pentru a putea fi puse in rafturile bibliotecii si, astfel, citite si de alti turisti.

#biblioteca plaja, #biblioteca Albena, #citit la plaja, #carti la mare , #Bulgaria