Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Parlamentul Uniunii Europene sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei

Parlamentul Uniunii Europene sprijina aderarea Romaniei si Bulgariei
Parlamentul European a dat miercuri unda verde aderarii Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana.Bulgaria si Romania vor adera la UE la 1 ianuarie 2007 daca vor implementa reformele politice si economice convenite.
Aderarea ar putea fi amanata pana in 2008, daca Romania sau Bulgaria vor avea un ritm incetinit in implementarea reformelor in privinta combaterii coruptiei, consolidarii sistemelor administrative, imbunatatirii controalelor la frontiera si introducerii masurilor vizand politica in privinta concurentei.

Parlamentul a votat cu 522 de voturi pentru, 70 impotriva si 69 abtineri aderarea Bulgariei, iar aderarea Romaniei cu 497 de voturi pentru, 93 impotriva si 71 de abtineri.

Multi parlamentari sunt nemultumiti ca, odata ce vor da unda verde Tratatului de aderare, nu vor mai avea nici un cuvant de spus asupra aderarii Romaniei si Bulgariei in 2007 sau 2008, lasand toate deciziile importante Comisiei Europene si statelor Uniunii Europene.

Bulgaria si Romania au ratat primul val de extindere al Uniunii Europene in centrul si estul Europei, in luna mai a anului trecut, cand 10 tari au aderat la blocul format atunci din 15 natiuni, deoarece aveau un ritm lent in introducerea reformelor democratice si ale economiei de piata.

Bloombiz

Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.

Ti-a placut acest articol?
Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 687 ori