Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Olanda deschide piata muncii pentru romani si bulgari

Olanda deschide piata muncii pentru romani si bulgari


Parlamentul olandez a votat cu o majoritate covarsitoare sa nu prelungeasca regimul restrictiv existent pentru lucratorii bulgari si romani dupa 1 ianuarie 2014, in pofida sentimentelor puternic negative ale publicului.

La sfarsitul lunii octombrie a anului trecut, partidul de dreapta VVD (Partidul Popular pentru Libertate si Democratie) si Partidul Laburist (PvdA) au ajuns la un acord, sub auspiciile caruia restrictiile pentru lucratorii din Bulgaria si Romania vor fi ridicate in 2014, iar cerinta privind rezidenta pentru a putea vota la alegerile locale va fi majorata de la cinci la sapte ani.

Imigrantii vor fi exclusi de la acordarea ajutoarelor sociale in primii sapte ani de rezidenta, iar durata de rezidenta pentru a obtine cetatenia a crescut de la cinci la sapte ani.

Olanda,potrivit publicatiei Novinite, a fost una dintre cele zece state membre UE care au anuntat in vara anului trecut ca va pastra restrictiile existente pe piata muncii pentru cetatenii din Bulgaria si Romania, tari intrate in UE in 2007.

Sondajelor de opinie arat ca sentimentele publicului olandez raman in continuare foarte ostile imigrantilor, iar oamenii cer ca granitele Olandei sa ramana inchise pentru cetatenii bulgari si romani pana in 2019, o propunere care castiga teren in Marea Britanie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1191 ori