Nabucco, prioritate pentru Bulgaria

Sambata, 12 Iunie 2010, ora 23:43
1325 citiri
Nabucco, prioritate pentru Bulgaria

Gazoductul Nabucco este o prioritate pe termen lung pentru Bulgaria, in timp ce proiectul rus South Stream inca mai ridica semne de intrebare, a declarat sambata Marin Raikov, viceministru de externe, transmite Sofia News Agency, citata de Newsin.

Raikov a facut aceasta declaratie la conferinta intitulata "Bulgaria si Europa: Securitatea noastra energetica", organizata de biroul de informare al Parlamentului European la Sofia.

Oficialul bulgar nu a detaliat care sunt problemele cu South Stream, a spus doar ca unele dintre ele tin de politica externa odata cu schimbarea din Ucraina si acordurile care acum au fost incheiate intre Kiev si Moscova.

Potrivit viceministrului de externe, Nabucco este un proiect inovator, care poate servi drept model pentru parteneriatul public-privat multiplu in transportarea transfrontaliera a gazului natural. "Bulgaria va lucra cu partenerii europeni, asa incat pana la sfarsitul anului sa putem incheia toate procedurile necesare pentru a putea incepe constructia", a declarat Raikov.

El a adaugat, totusi, ca executivul cauta o solutie pentru obiectivul strategic de diversificare si integrare a pietelor europene in viitoarea realizare a coridorului sudic si din aceasta perspectiva a spus ca isi doreste o noua evaluare a South Stream de catre institutiile europene.

"Consolidarea legaturilor dintre politica energetica a Bulgariei si cea europeana este emblema actualului cabinet si se afla in fruntea agendei sale. Lucram la restructurarea sectorului nostru energetic pentru a ajunge la eficienta si independenta energetica", a subliniat Raikov. 

#nabucco, #bulgari, #energie, #south stream , #Bulgaria