Guvernul bulgar vrea sa vanda proprietatile detinute de stat in strainatate

Vineri, 26 Martie 2010, ora 15:03
1001 citiri
Guvernul bulgar vrea sa vanda proprietatile detinute de stat in strainatate

Guvernul bulgar de centru-dreapta intentioneaza sa vanda proprietatile detinute de statul bulgar in strainatate, in valoare de opt milioane de leva (4,1 milioane de euro), pana la sfarsitul acestui an, a anuntat ministrul de Externe, Nikolai Mladenov.

Ministrul a declarat pentru postul de televiziune Nova TV ca trei proprietati din strainatate erau deja prevazute sa fie vandute, dar a refuzat sa mentioneze tarile in care se afla acestea, informeaza Mediafax.

"Proprietatile care vor fi vandute sunt cele de care statul nu mai are nevoie, precum ambasade care au fost inchise", a precizat ministrul, adaugand ca mai multe misiuni diplomatice vor fi desfiintate sau personalul lor va fi redus.

Mladenov a mai afirmat ca 15 la suta din personalul sau a fost deja concediat, iar aceasta este o tendinta care va continua.

El a sugerat ca Bulgaria ar trebui sa caute parteneri de afaceri in afara Uniunii Europene si Rusiei, oferind ca exemplu vizita unei delegatii guvernamentale in Qatar si Kuwait, efectuata saptamana aceasta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, # bulgar, # proprietati, # strainatate , #Bulgaria