Franta prefera amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Vineri, 12 Noiembrie 2010, ora 17:15
1550 citiri
Franta prefera amanarea aderarii Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Franta considera ca nu sunt intrunite conditiile care asigura integritatea si securitatea spatiului Schengen pentru aderarea, in martie, a Romaniei si Bulgariei si prefera sa astepte pana la raportul Comisiei Europene din vara lui 2011, a declarat vineri Ministerul francez de Externe, informeaza Mediafax.

"Bulgaria si Romania au in mod natural vocatia de a intra in spatiul Schengen" dar "nu sunt intrunite in prezent conditiile pentru o aderare in martie", a declarat, in cadrul unei intalniri cu presa, purtatorul de cuvant al Quai d'Orsay, Bernard Valero.

"Credem ca este mai intelept sa asteptam prezentarea, in iulie, a viitorului raport al Comisiei privind Mecanismul de Cooperare si Verificare", a adaugat el.

In raportul din iulie 2010, Comisia Europeana "constata progrese certe, dar sublinia mai ales progresele importante care raman de facut", a amintit purtatorul de cuvant.

"Un sistem administrativ si judiciar impartial, independent si eficient, dotat cu mijloace suficiente este indispensabil pentru a permite buna functionare a politicilor UE si pentru a asigura accesul cetatenilor la toate beneficiile si oportunitatile oferite de apartenenta la UE", a precizat Bernard Valero.

Romania si Bulgaria, ultimele tari intrate in UE, sunt supravegheate de Bruxelles in domeniile justitiei si combaterii coruptiei in cadrul procesului numit Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Miercuri, secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, afirmase ca frontiera romano-bulgara ramane deficitar controlata si ca Parisul va face in asa fel incat decizia europeana privind intrarea Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen sa nu fie luata pana in vara.

#aderare schengen romania bulgaria , #Bulgaria