DUMA: Un gigant metalurgic cauta un loc in care sa investeasca 10 miliarde de euro

Luni, 14 Ianuarie 2008, ora 12:08
974 citiri
DUMA: Un gigant metalurgic cauta un loc in care sa investeasca 10 miliarde de euro

DUMA (Bulgaria) - Gigantul metalurgic austriac Voestalpine intentioneaza sa construiasca un combinat in Bulgaria, in Romania, ori in Ucraina, valoarea investitiei osciland intre 6 si 10 miliarde de euro, iar lucratorii angajati - cel putin 10.000 de persoane, scrie ziarul romanesc "Adevarul", citat de BTA. Conform publicatiei, o echipa a companiei austriece a sosit la Bucuresti pentru a culege date legate de viitoarea amplasare a combinatului pe care austriecii doresc sa-l construiasca la Marea Neagra.

Din discutiile demarate la Ministerul roman al Economiei a reiesit ca investitorul si-a marcat trei posibile locuri din Romania pentru ridicarea combinatului. Austriecii vor avea in vedere si trei locuri in Ucraina, precum si doua din Bulgaria, toate fiind la Marea Neagra. Din aceste opt posibilitati, pana la jumatatea anului, trebuie sa ramana trei pentru analiza finala, fiind posibil ca toate trei sa fie in acelasi stat, sustine publicatia.

Dintre prioritatile Bulgariei, ziarul "Adevarul" subliniaza ca tara noastra s-a dovedit a fi mai agresiva in ceea ce priveste atragerea investitiilor, iar partea proasta este ca nu dispune de o larga infrastructura portuara.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.