Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Doua zacaminte importante de aur au fost descoperite in Bulgaria

Doua zacaminte importante de aur au fost descoperite in Bulgaria


Doua zacaminte de aur, cu rezerve estimate la peste 100 de tone, au fost descoperite in apropiere de localitatile bulgare Tran si Rakitovo, care sunt studiate si dezvoltate de doua subsidiare ale companiei canadiene EuroMax Resources, au anuntat oficialii bulgari din cadrul Ministerul Economiei.

Societatea Trace Resources opereaza in apropiere de Rakitovo, iar EuroMax Services in apropiere de Tran, in vestul tarii.

Ambele companii au studiat metalele pretioase din cele doua zone timp de sapte ani si au cerut autoritatilor bulgare sa inregistreze oficial descoperirile geologice.

Potrivit datelor preliminare, zacamantul de la Rakitovo contine sapte tone de aur si 100 de tone de argint, iar cel de la Tran 100 de tone de aur.

Inregistrarea descoperirilor geologice va permite companiilor sa continue activitatile de cercetare timp de inca un an, iar dupa procesarea probelor prelevate, societatile vor putea cere inregistrarea descoperirii comerciale si concesionarea depozitelor pentru extractie. Este posibil ca depozitele sa fie mai mari decat se estimeaza in prezent.

In prezent, o singura mina de aur mai este operationala in Bulgaria, in apropiere de Celopeci, fiind exploatata tot de o companie canadiana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3261 ori