Directorul Rompetrol Bulgaria, eliberat din arest

Luni, 02 August 2010, ora 23:53
1265 citiri
Directorul Rompetrol Bulgaria, eliberat din arest

Judecatorii Tribunalului din Veliko Tarnovo au decis, luni seara, eliberarea directorului Rompetrol Bulgaria,Sorin Nichita,si a finului sau, Ionut Panzaru, acuzati de procurorii bulgari de huliganism si obstructionarea activitatii politiei, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, in schimbul eliberarii directorul Rompetrol Bulgaria a platit o garantie de 5.000 de leva, iar finul sau una de 3.000 de leva.

Procuratura din Veliko Tarnovo a cerut,luni, mentinerea in detentie a directorului Rompetrol Bulgaria, Sorin-Octavian Nichita, si a insotitorului sau, Ionut Panzaru, acuzati de huliganism si obstructionarea activitatii politiei, relateaza Sofia News Agency.

Se pare ca acuzatiile impotriva celor doi romani au fost formulate oficial duminica, iar politia din Tarnovo le-a anuntat prematur sambata, precizeaza agentia bulgara. Politia si acuzatii sustin versiuni complet diferite ale incidentului petrecut vineri noapte, fiecare parte acuzand-o pe cealalta de comportament neadecvat.

Directorul Rompetrol si prietenul sau au incercat sa intre vineri noaptea intr-un restaurant care era rezervat pentru presedinta Parlamentului si organizatorii unui festival.

Romanii spun ca nu au inteles explicatiile date exclusiv in limba bulgara de garzile de securitate si politie cu privire la interdictia de a intra in restaurant, iar autoritatile bulgare sustin ca cei doi erau in stare de ebrietate si i-au bruscat pe reprezentantii fortelor de ordine. 

#director, #rompetrol, #bulgaria, #arest , #Bulgaria