Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comitetul Regiunilor ii saluta pe membrii sai bulgari si romani

Comitetul Regiunilor ii saluta pe membrii sai bulgari si romani

Comitetul Regiunilor, una dintre cele mai mari si mai importante institutii ale Uniunii Europene, ii saluta, astazi, pe membrii sai din Bulgaria si Romania. 12 bulgari si 15 romani participa deja cu drepturi depline la activitatile Comitetului Regiunilor.

"Nu suntem necunoscuti pentru voi, din anul 2005 voi ati inceput sa veniti aici ca observatori. Insa ma bucur ca deja beneficiati de drepturi depline, ca toti ceilalti reprezentanti ai statelor membre UE", il citeaza BTA pe presedintele Comitetului Regiunilor, Michel Delebarre.

Participarea membrilor bulgari si romani ai Comitetului Regiunilor a inceput intr-un mod inedit. Acestia, impreuna cu Michel Delebarre si cu alti reprezentanti de rang inalt ai Comitetului, au participat mai intai la o conferinta de presa, iar dupa aceea si-au continuat munca obisnuita. In cadrul conferintei de presa, presedintele Comitetului Regiunilor a folosit aprecieri pozitive privind recenta sa vizita in Bulgaria. "Am fost uimit ca, in ziua in care a inceput vizita mea, in tara a fost votata o modificare legislativa care sporea autoadministrarea locala. Pot doar sa visez ca in orice alta vizita in alte state sa fiu intampinat intr-un asemenea mod", a declarat acesta.

Michel Delebarre a apreciat, de asemenea, foarte mult determinarea din Bulgaria si Romania pentru obtinerea unei descentralizari extinse, precum si intelegerea acestora de a se aplica cu perseverenta directivele europene in vederea obtinerii unor rezultate concrete.

In discursul sau, seful delegatiei bulgare din cadrul Comitetului Regiunilor, Krasimir Mirev, presedinte al Asociatiei Nationale a Primariilor si primar la Targoviste, a oferit asigurari legate de faptul ca el si colegii sai vor avea o participare deosebit de activa in cadrul activitatii institutiei in care reprezinta Bulgaria si primariile bulgare. "Cu toate ca nu a fost usor, stim cum se ajunge la o descentralizare si, in ultimii ani, am reusit sa avem anumite succese, dupa cum a amintit ceva mai devreme Michel Delebarre", a adaugat acesta. In opinia sa, primariile bulgare au relatii bune cu primariile din Turcia si cu cele din Balcanii de Vest. Aceste state se indreapta spre Uniunea Europeana si, daca acest Comitet al Regiunilor nu se opune, vom impartasi din experienta noastra europeana cu primariile de acolo", a subliniat Krasimir Mirev.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 924 ori