Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana avertizeaza Bulgaria

Comisia Europeana avertizeaza Bulgaria

Comisia Europeana a anuntat ca ar putea incepe o actiune juridica impotriva a sase state membre, intre care si Bulgaria, daca acestea nu isi vor respecta in cel mai scurt timp o serie de obligatii privind politica europeana legata de Tratatul de la Kyoto, informeaza BBC.

Bulgaria, Estonia, Grecia, Italia Luxemburg si Malta au fost avertizate de Comisia Europeana ca nu respecta obligatiile nationale fata de politica europeana de combatere a emisiilor de gaze cu efect de sera.
Atentionarea celor sase tari intervine in urma faptului ca acestea nu au respectat fie termenul de trimitere a informatiilor, fie nu au furnizat toate datele cerute.

Comisia Europeana ceruse tuturor statelor membre sa trimita informatii detaliate privind nivelul planificat al emisiilor de gaze cu efect de sera.

Datele tehnice solicitate de catre Comisie urmau sa fie folosite pentru estimarea stadiului de punere in practica a Tratatului de la Kyoto privind reducerea gazelor cu efect de sera in spatiul european.
Cele sase tari risca acum sa fie date in judecata de catre Comisie la cel mai inalt for european de justitie.

Comisia Europeana a mai avertizat 13 state membre tot pentru probleme legate de protectia mediului - este vorba de nerespectarea legislatiei comunitare legate de gestionarea gropilor de gunoi si a deseurilor.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 751 ori