Cel mai bogat bulgar are peste 120 milioane de euro

Luni, 06 Martie 2006, ora 19:43
943 citiri

Mitko Sabev, proprietarul unui holding petrolier, este omul de afaceri bulgar care poseda cea mai mare avere legala din Bulgaria, peste 120 milioane euro, potrivit primului clasament al averilor legale din Bulgaria publicat luni de cotidianul economic Pari.In varsta de 44 de ani, Mitko Sabev, poseda 47 la suta din Petrol Holding, cel mai mare distribuitor de carburanti din Bulgaria si, in plus, gestioneaza alte 30 de companii. Primii 100 oameni de afaceri cu averi legale din Bulgaria, printre care se numara si doi deputati socialisti si un jurnalist, poseda impreuna active in valoare de 715 milioane euro, iar primii zece active in valoare de 296 milioane euro.

Sectoarele in care activeaza primii zece oameni de afaceri din Bulgaria sunt industria alimentara, comertul, finantele, asigurarile, produsele petroliere, jocurile de noroc si constructiile.

Doi puternici oameni de afaceri din Bulgaria, Ilia Pavlov, proprietarul holdingului Multigroup cu activitati in domeniul turismului, energiei, industriei si comertului, si Emil Kulev, proprietarul unei banci, al unei companii de asigurari si cu investitii in turism, au fost asasinati in 2003, si respectiv 2005.

BLOOMBIZ - PORTALUL TAU DE AFACERI!

Abonati-va la newsletter!