CE va investiga aprofundat decizia Bulgariei de a permite reesalonarea unei datorii catre stat

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 15:43
1041 citiri
CE va investiga aprofundat decizia Bulgariei de a permite reesalonarea unei datorii catre stat

Comisia Europeana a deschis o investigatie aprofundata asupra planului Bulgariei de a reesalona o datorie de 9,8 milioane euro pe care compania Ruse Industry o are catre stat, motivand ca exista dubii privind incadrarea in normele UE privind ajutorul de stat, a anuntat miercuri CE, informeaza NewsIn.

"Trebuie sa fie siguri ca masurile anuntate in favoarea Ruse Industry sunt in conformitate cu regulile privind restructurarea, mai ales cu cele privind viabilitatea pe termen lung a companiei, precum si ca nu au un efect advers asupra competitiei", a explicat comisarul european pentru concurenta, Joaquin Almunia.

Datoria companiei dateaza de dinaintea aderarii Bulgariei la Uniunea Europeana, iar pe 30 iunie 2009 autoritatile de la Sofia au notificat Bruxelles-ul despre planurile de restructurare a datoriei Ruse Industry.

Este pentru prima data cand CE deschide o investigatie aprofundata in cazul unui ajutor de stat dat de Bulgaria, se subliniaza in comunicat.

Investigatia CE se va incheia cu o decizie finala, care poate fi in favoarea sau impotriva planului ori poate impune niste conditii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reesalonare, # datorii bulgaria, # ce, # investigatie , #Bulgaria