Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bulgarii suplimenteaza fondurile pentru podul Calafat-Vidin

Bulgarii suplimenteaza fondurile pentru podul Calafat-Vidin


Bulgaria va aloca inca 25,7 milioane de euro pentru constructia celui de-al doilea pod care leaga Bulgaria de Romania. Podul Calafat-Vidin ar urma sa fie finalizat pana la sfarsitul lui noiembrie 2012, a anuntat vineri, intr-un comunicat, Ministerul bulgar al Transporturilor.

Totodata, Parlamentul de la Sofia a aprobat masurile luate de ministrul transporturilor Ivailo Moskovski in ultimii doi ani, pentru constructia podului.

Ministerul Transporturilor a amintit ca, in urma masurilor luate, in 1 august 2011 Comisia Europeana a prelungit validitatea memorandumului financiar pentru finantare UE pentru pod. Acelasi lucru se aplica in cazul a doua contracte de finantare cu Banca Europeana de Investitii, prelungite pana in 2012.

Proiectul este finantat prin programul de fonduri preaderare ISPA si ar fi trebuit finalizat inca din octombrie 2010, dar a fost amanat din cauza dificultatilor tehnice, relateaza Sofia News Agency.

Potrivit informatiilor oficiale, 63% din lucrarile de constructie la pod, care va facilita traficul din Europa Centrala catre Grecia, prin Romania si Bulgaria, ar fi finalizate.

De asemenea, 57% din infrastructura adiacenta podului ar fi construita, iar in total, pentru proiect s-ar fi platit 38 de milioane de euro.

Abia in luna aprilie, compania spaniola FCC, care a fost contractata pentru construirea podului, a primit un permis pentru extractia materialelor necesare, lipsa acestui permis fiind unul dintre motivele invocate pentru intarzieri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 2481 ori