Bulgaria vrea sa isi dezvolte turismul cultural

Joi, 15 Octombrie 2009, ora 10:26
1265 citiri
Bulgaria vrea sa isi dezvolte turismul cultural

Guvernul bulgar a adoptat miercuri un plan strategic de dezvoltare a turismului cultural pentru a pune in valoare bogatia patrimoniului sau national, relateaza AFP, preluat de NewsIn.

"Bulgaria se afla pe pozitia a treia in Europa (dupa Italia si Grecia - n.red.) in ceea priveste importanta mostenirii sale culturale, care nu este insa pus in valoare", a declarat viceministrul economiei si turismului, Ivo Marinov.

Situata la granita dintre Europa si Asia, Bulgaria a pastrat urme ale civilizatiilor elene, romane, bizantine, slave si islamice.

De asemenea, patrimoniul cultural bulgar cuprinde vestigii ale tracilor (din mileniul patru inainte de Hristos, pana in secolul trei), 250 de manastiri ortodoxe bogate in picturi murale si 3.000 de fortarese medievale.

Sapte situri culturale au fost inscrise de UNESCO in patrimoniul mondial al umanitatii, printre ele manastirea din Rila (sud).

Cele mai vechi doua biserici din Europa, Sfantul Gheorghe si Sfanta Sofia, unde se fac inca slujbe, se afla in capitala.

Turismul cultural aduce in prezent 15% din veniturile din sectorul turistic, dominat de turism balnear la Marea Neagra si sporturi de iarna. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, #cultural, #turism , #Bulgaria