Bulgaria va stopa exportul de electricitate incepand de vineri

Joi, 09 Februarie 2012, ora 23:10
1217 citiri
Bulgaria va stopa exportul de electricitate incepand de vineri

Bulgaria va stopa exportul de electricitate incepand de vineri din cauza temperaturilor scazute din ultimele doua saptamani, tara nemaifiind in masura sa garanteze consumul local, a anuntat joi Ministerul bulgar al Economiei si Energiei.

"Din cauza conditiilor de iarna persistente din tara, vom opri exporturile de energie electrica incepand de vineri ora 01:00' (23:00 GMT, joi). Decizia este necesara, din cauza lipsei a 400 de megawati pe ora pe piata interna, a precizat ministerul intr-un comunicat, citat de AFP.

Bulgaria exporta in medie 1.000 megawati pe ora catre Grecia, Serbia, Macedonia si Turcia.

Ministerul a declarat joi ca isi foloseste deja toate rezervele pentru a satisface cererea in continua crestere, dupa o scadere a temperaturilor joi dimineata, ajungand pana la -28,6 grade Celsius la Vidin, in nord-vestul tarii.

Mai mult decat atat, situatia este complicata de problemele de productie la centrala energetica pe baza de carbune AES Galobovo, din sudul Bulgariei, a adaugat ministerul, fara a oferi detalii suplimentare.

"Exporturile vor fi reluate in momentul cand vom avea rezervele necesare pentru a garanta securitatea si aprovizionarea pe plan local", a precizat ministerul.

Bulgaria este unul dintre principalii exportatori de electricitate din Balcani, furnizand anul trecut aproximativ 10,5 miliarde de kilowati/ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#electricitate Bulgaria, #exporturi electricitate Bulgaria, #centrale electrice Bulgaria , #Bulgaria