Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bulgaria propune construirea unui nou pod intre Giurgiu si Ruse

Bulgaria propune construirea unui nou pod intre Giurgiu si Ruse


Bulgaria propune construirea unui nou pod intre Giurgiu si Ruse, a anuntat, sambata, ministrul bulgar al dezvoltarii regionale Liliana Pavlova in cadrul conferintei "Strategia Dunarii - o posibilitate de construire a regiunilor din Europa".

Forumul are loc in orasul Ruse, iar propunerea Lilianei Pavlova a fost intampinata cu aplauze de catre cei prezenti in sala. Pavlova a spus ca autostrada care va fi construita intre Ruse si Svilengrad, la granita cu Turcia, va necesita un nou pod la Dunare sau, cel putin, largirea celui existent.

Intrebata daca Bulgaria va incerca sa obtina finantare din Qatar si pentru pod, asa cum a facut in cazul arterei rutiere Ruse-Svilengrad, Pavlova a spus ca aceasta este una dintre posibilitati, cealalta optiune fiind ca proiectul sa fie finantat prin programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria.

O propunere in acest sens a fost deja adresata guvernului roman, a precizat Pavlova. Ea a amintit ca premierul bulgar a invitat Romania sa se alature proiectului de autostrada care va lega Romania de Turcia, traversand Bulgaria intre orasele Ruse si Svilengrad. Pavlova a mai amintit ca pana la sfarsitul anului urmeaza sa fie finalizat podul de peste Dunare intre Calafat si Vidin, iar deja exista planuri pentru construirea a inca doua poduri intre Romania si Bulgaria, care vor lega Calarasi de Silistra si Bechet de Oreahov.

"Un asemenea proiect va contribui foarte mult la sporirea mobilitatii populatiei si va ajuta mediul de afaceri.

Noi suntem foarte deschisi sa avem o strategie comuna pentru Dunare, atat in ce priveste partea de infrastructura, cat si partea de port si industria pestelui. Pe langa toate acestea Dunarea are si un potential turistic insemnat", a declarat Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2087 ori