Bulgaria, pe urmele Romaniei: Vrea sa cumpere avioane vechi, fara licitatie

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 14:39
1590 citiri
Bulgaria, pe urmele Romaniei: Vrea sa cumpere avioane vechi, fara licitatie

Dupa ce Romania a anuntat ca este gata sa cumpere avioane militare second-hand de 500 milioane de dolari, si Bulgaria isi exprima intentia de a achizitiona, prin negocieri directe, mai multe avioane de vanatoare vechi, in valoare de 400 milioane de dolari.

Comisia Europeana a avertizat deja cele doua tari sa nu cumpere avioane fara licitatie.

In cazul Bulgariei, este vorba de avioane la mana a doua menite sa inlocuiasca avioanele rusesti MiG 29. Decizia urmeaza sa fie luata de guvern pana la sfarsitul acestei luni, iar apoi va trebui aprobata si de parlament, conform Agerpres.

Ministrul bulgar al Apararii, Aniu Anghelov, a confirmat ca avioanele vor fi cumparate fara sa fie organizata vreo licitatie, urmand sa aiba loc negocieri directe. Anghelov a precizat ca o licitatie ar fi necesara daca se vor cumpara avioane noi.

Potrivit publicatiei, reprezentantii ministerului bulgar au vizitat Portugalia, Olanda, Norvegia, Italia si SUA pentru a se interesa de avioanele vechi oferite de aceste tari.

In luna septembrie, si Romania a anuntat ca va achizitiona 12 avioane F16 din Portugalia pentru jumatate de miliard de dolari.

Ne inarmam: Romania va cheltui 500 mil. de dolari pe 9 avioane second-hand

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bulgaria achizitie avioane vanatoare, #Bulgaria avioane vanatoare, #Romania avioane vanatoare , #Bulgaria