Bulgaria organizeaza un referendum pentru a stabili valoarea impozitului pe venit

Vineri, 21 Ianuarie 2011, ora 15:57
1418 citiri
Bulgaria organizeaza un referendum pentru a stabili valoarea impozitului pe venit

Bulgaria, tara care are cel mai mic impozit pe venit din UE , 10%, ar putea schimba nivelul taxelor directe dupa ce va organiza un referendum in acest sens, in 2013, arata un proiect prezentat de Ministerul de Finante, relateaza Sofia News Agency, informeaza NewsIn.

"Daca proiectul de lege va fi adoptat, cetatenii vor avea dreptul sa defineasca politica fiscala a guvernului incepand din 2013", a declarat ministrul de finante Simeon Djankov, precizand ca acesta ar fi un pas important inainte.

Referendumuri privind nivelul taxelor mai sunt organizate in Elvetia si in cateva tari din America Latina.

Bulgaria are cel mai mic impozit pe venit din UE, 10%, care a fost introdus la inceputul anului 2008, inlocuind sistemul precendent, in care valoarea impozitului era stabilita in functie de suma.

De asemenea, Bulgaria are cele mai mici contributii la sistemul de asigurari sociale, ceea ce o face atractiva pentru angajatori si potentiali investitori.

Premierul Boiko Borisov a negat zvonurile potrivit carora ar urma sa fie crescute taxele, dupa ce guvernul a renuntat la planurile de crestere a TVA-ului in 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulgaria, #impozit pe venit, #referendum, #valoare , #Bulgaria