Bulgaria: Ne-am indeplinit criteriile Schengen si trebuie sa fim tolerati de Europa

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 16:29
1187 citiri
Bulgaria: Ne-am indeplinit criteriile Schengen si trebuie sa fim tolerati de Europa

Romania si Bulgaria au indeplinit integral criteriile de aderare la Spatiul Schengen si dispun de stabilitate financiara, astfel ca Europa trebuie sa tolereze aceste state care sunt disciplinate si care isi respecta angajamentele asumate in fata UE, considera premierul bulgar Boiko Borisov, potrivit Mediafax.

El s-a referit la problema Schengen in deschiderea sedintei comune de guvern romano-bulgare, organizata la Bucuresti.

"Bulgaria si Romania creeaza repede si deschid o infrastructura buna, dupa criteriile Maastricht, nimicesc deficitele de buget, au vointa politica pentru stabilitate financiara si, nu in ultimul rand, ambele tari au indeplinit suta la suta criteriile Schengen.

Cred, sunt convins, ca Europa va tolera aceste state care sunt disciplinate si care isi indeplinesc angajamentele asumate in fata UE si cred o sa fie pentru binele intregii Uniuni Europene", a spus Borisov.

Guvernul Romaniei si cel al Bulgariei s-au reunit, miercuri, la Bucuresti, in prima sedinta comuna a celor doua cabinete, pentru a discuta atat proiecte comune in energie, transporturi, agricultura, educatie, mediu si cultura, dar si teme europene precum aderarea celor doua state la Spatiul Schengen.

#criterii aderare schengen, #bulgaria schengen, #aderare schengen, #schengen , #Bulgaria