Bulgaria a deschis licitatia pentru podul Vidin-Calafat

Marti, 03 Octombrie 2006, ora 04:33
1297 citiri

Bulgaria a deschis, luni, licitatia pentru indelung asteptata constructie a podului peste Dunare de la Vidin-Calafat, a anuntat guvernul bulgar, citat de AP.Valoarea ofertelor s-a situat intre 105 milioane euro (133 milioane dolari) si 268 milioane euro (340 milioane dolari). La stadiul final al licitatiei au ajuns patru grupuri: compania spaniola Fomento de Construcciones y Contratas SA, un consortiu condus de francezii de la Vinci SA care cuprinde si companiile bulgare Moststroy PLC si Glavbolgarstroy, al treilea ofertant este consortiul format din Zublin AG din Germania si Eiffel din Franta, iar al patrulea grup este consortiul format din francezii de la Bouygues SA, italienii de la Rizzani de Eccher SpA si Transstroy Varna PLC din Bulgaria.

Guvernul bulgar nu a furnizat alte detalii, dar a precizat ca cele patru oferte vor fi evaluate iar castigatorul va fi anuntat in 45 de zile. Podul se va constitui intr-un element cheie pentru coridorul european de transport care va lega Dresda de Istanbul. Initial, Bruxelles-ul a respins documentatia, in vederea renegocierii unui acord de credit german. Guvernul bulgar se asteapta ca podul, cu lungimea de doi kilometri, sa fie finalizat in anul 2009.

Proiectul, in valoare de 230 milioane euro (272 milioane dolari) beneficiaza de fonduri ISPA, prin programul de pre-aderare (unul dintre cele trei instrumente de finantare ale UE care, impreuna cu Phare si Sapard, sprijina tarile candidate in pregatirea lor pentru aderare), Banca Europeana de Investitii, Agentia Franceza de Dezvoltare si Institutia Germana de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare. ISPA finanteaza in principal proiecte in infrastructuri de mediu si de transport/, de la bugetul statului si din partea unor institutii de dezvoltare din Germania si Franta.

Partea romana va realiza doar legatura dintre malul romanesc si pod, precum si alte lucrari de infrastructura adiacente, estimate la peste 51 milioane euro. Podul Calafat-Vidin urmeaza sa fie construit la kilometrul 796 al Dunarii, va avea patru fire de circulatie rutiera cu cate doua benzi pe sens si o linie de cale ferata simpla. Pana acum termenele privind construirea podului au fost amanate deoarece partea bulgara nu a primit acceptul UE asupra procedurii de licitatie, fapt care s-a intamplat la sfarsitul lunii mai 2006.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 3 Octombrie 2006

1. Probleme de credibilitate a datelor despre internet in SUA

A propos de IAB Romania, de viitoarea monitorizare BRAT, si de eternele probleme de intelegere pe care le-au avut mai multi utilizatori ai serviciului Trafic.ro, astazi am citit o extraordinara scrisoare deschisa adresata de Magid Abraham, CEO comScore Networks, industriei de media.

2. Parisul alb

Salonul Auto de la Paris a fost dominat de culoarea alba. A fost un salon unde fiecare constructor a avut in stand cel putin o masina vopsita in alb. Deci, Mondial de l"Automobile a lansat un nou trend. Albul este noua culoare trendy. Pana nu de mult, albul era culoarea asociata cu automobilele utilitare si masinile de firma. Astazi este culoarea obligatorie pentru o masina scumpa si nu numai.

3. Importanta imaginii publice

...cine n-are imagine publica... sa-si cumpere! Exista oameni care se nasc constienti ca vor ajunge departe. Ei constientizeaza importanta propriei lor persoane si stiu cum sa-si puna in valoare personalitatea si calitatile. Aceste persone stiu sa-si construiasca cel mai bine o imagine publica.

4. SUA=o noua China

Pana in decembrie 2008, un zid de 1200 de km va fi construit de americani in zona granitei cu Mexicul, acolo unde au fost arestati cel putin 1 milion de imigranti ilegali. Desi suma alocata initial este de 1,2 miliarde de dolari, expertii ...

5. "Domnul 200%" a plecat

Dragos Stanca, seful diviziei de ziare si reviste a MediaPro, si-a anuntat astazi colegii printr-un mail ca pleaca din companie. Stanca, 32 de ani, era in al treilea an de cind conducea compania care editeaza peste 20 de titluri, cele mai cunoscute fiind Ziarul Financiar, Business Magazin, ProTV Magazin, Playboy si setul de ziare locale. El era numit de subordonati drept "Seful 200%" pentru ca, din 2004 si pina azi, cifra de afaceri a companiei s-a dublat, ajungind dupa unele surse la...