Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bild: Bulgaria e prea sufocata de crima organizata pentru a fi primita in UE

Bild: Bulgaria e prea sufocata de crima organizata pentru a fi primita in UE
"Mafia! Nu cumva Bulgaria este prea sufocata de crima organizata pentru a fi primita in Uniunea Europeana?", acesta este titlul sub care cotidianul german Bild trage un semnal de alarma in ce priveste legaturile mediilor economic si politic bulgare cu retelele criminale, inaintea aderarii acestei tari la UE. Dupa ce Parlamentul European a dezbatut si aprobat saptamana trecuta raportul asupra Bulgariei, procedurile de ratificare a Tratatului de aderare sunt inca in desfasurare in majoritatea statelor membre ale Uniunii. Printre parlamentele nationale care urmeaza sa-si dea acordul asupra Tratatului se numara si cel german, prin cele doua camere legislative, Bundestag si Bundesrat, aminteste Bild.
80 de crime, nici un acuzat

In continuare, cotidianul citeaza un "raport secret in legatura cu negocierile de preaderare", in care se afirma ca situatia politica din Bulgaria este insuficient de matura pentru a permite adererea deplina la UE. Expertii citati sustin ca la Sofia nu s-a facut practic nimic in anii din urma in ce priveste reforma justitiei si combaterea crimei organizate. Consecinta este ca economia tarii se afla in mainile fostilor comunisti si ale serviciilor secrete, care au privatizat fostele intreprinderi de stat si au profituri de miliarde.

Aceasta lupta pentru marile afaceri s-a transformat intr-un razboi pe strazi, scrie Bild, care noteaza ca au avut loc peste 80 de asasinate impotriva unor oameni de afaceri, fara ca cineva sa fie acuzat in justitie. Udo Ulfkotte, unul dintre autorii raportului care, potrivit Bild, a circulat la Bruxelles, considera ca exista o masiva intrepatrundere intre mediile politice si crima organizata din Bulgaria, mentioneaza site-urile citate.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 688 ori